Bible Journaling - Faber Castell Gelatos gebruiken

Faber Castell Gelatos gebruiken voor je bible journaling
Een echte must have om te gebruiken bij je bible journaling zijn toch wel Faber Castell Gelatos. Met Faber Castell Gelatos maak je prachtige (achtergrond) kleuren met een hoog pigment gehalte. Daarnaast drukken de mooie kleuren ook niet door in je bijbel en is het daarom ook een goede basis ondergrond om met fineliners op te werken. 

Manieren om Faber Castell te gebruiken
Je kunt gelatos op verschillende manieren in je bijbel gebruiken:

#1 Uitwrijven met je vingers
Breng de faber castell aan in je bijbel door gewoon weg te kleuren. Lekker dik aanbrengen mag! Dan kom je kleuren nog mooier uit. Vervolgens wrijf je de kleur met je vingers uit. Let op! Wrijf de kleuren niet uit als je pagina nat is, hierdoor kan de pagina gaan scheuren. Dus alleen gaan wrijven als de pagina droog aanvoelt ;).
Faber Castell Gelatos met je vingers uitwrijvenBible Journaling - Faber Castell Gelatos.png
[afbeeldingen komen van de website Illustrated Faith - Heather Greenwood]

#2 Breng de Faber Castell aan met een kwastje en water
Maak je kwastje nat en haal de kleur van je gelatos af en breng het aan in je bijbel (of in je bijbel journal boekje). Het voordeel van gelatos is dat het permanent is. Wanneer het eenmaal droog is en je het weer nat maakt zal het niet gaan uitlopen of van kleur vervagen. Tip! Leg een keukenrol of ander absorberend papier tussen je pagina's wanneer je aan de slag gaat met water in combinatie met je bijbel en wrijf niet over je pagina met je vingers zolang het nat is.
Bible Journaling - Faber Castell Gelatos - 3.pngBible Journaling - Faber Castell Gelatos - 4.png
[afbeeldingen komen van de website Illustrated Faith - Heather Greenwood]

#3 Gebruik babydoekjes om je gelatos uit te wrijven
Wat ook echt zo'n gave manier is om faber castell te gebruiken voor je bible journaling zijn babydoekjes. Breng de gelatos aan op je pagina en wrijf het vervolgens uit met een babydoekje. Dit geeft echt een prachtige volle kleur in je bijbel! Tip! Ga je met fineliners aan de slag? De pagina kan wat vet aanvoelen net na het aanbrengen, wrijf het dan even 'droog met een keukenpapiertje of wacht even totdat het gedroogd is.

Faber Castell Gelatos Manhattan.jpgFaber Castell Gelatos Steam Punk.jpgFaber Castell Gelatos Mix en Match Metallic kleuren.jpgFaber Castell Gelatos Metallic.jpgKoop bij bol.com


#4 Wrijf de faber castell gelatos uit met een (uitgewrongen) washandje
Breng de gelatos aan en en ga vervolgens met een washandje (dat je zeer goed hebt uitgewrongen) over de kleuren heen. Je zult zien dat ze prachtig in elkaar over lopen en dat het pigment gehalte hoog is. Zo krijg je de prachtigste kleuren! 
Bible Journaling Materialen - Faber Castell Gelatos.jpgBible Journaling Materialen - Faber Castell Gelatos -2.jpg
[afbeeldingen komen van de website van thesoutherncouture - Bethany]

Faber Castell Gelatos kopen
Ben je er van overtuigd dat je Faber Castell Gelatos wilt kopen om te gebruiken voor je bible journaling of andere gave tekeningen? Klik dan eens hier voor een uitgebreid assortiment Faber Castell Gelatos welke je online kunt bestellen! 


Sorteer op
© 2016 - 2023 handlettering-enzo.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel