Handlettering op zwart!

Handletteren op zwart

Tips en trucs voor handletteren op zwart! 
Tijdens de workshops handletteren die ik geef, kiezen deelnemers er vaak voor om te handletteren op zwart karton of papier. Dit is natuurlijk super gaaf en net even iets anders! Maar de materialen die je nodig hebt zijn ook anders. Zo hebben zwarte fineliners weinig nut wanneer je op zwart gaat handletteren. 

Graag zou ik wat handigheidjes en mooie materialen welke je op zwart kunt gebruiken met jullie delen! 

Zwart handletter karton
Alleerst de basis! Een mooi zwart handletter karton! Via Bol.com kocht ik twee verschillende soorten: Handletter oefenblok en Handlettering Oefenblok kopen? Klik hier!zwart karton A4 (of A5). 

Handletter oefenblok
Het voordeel aan dit pakket handletter karton is dat er ook kraft in zit. Het karton is stevig en is verpakt in een handige kaft! Wat ook leuk is, is dat in het karton per zijde een verschil zit qua kleur. De ene kant is erg glad en de andere kant wat matter. 

Zwart karton kopen? Klik hier!Zwart karton
Je kan natuurlijk ook gewoon zwart karton kopen in de gewenste maat. Karton is stevig en aan beide kanten heeft het een fijne gladde structuur om te handletteren. Wit, goud en zilver

De meest gebruikte kleuren voor handletteren op zwart zijn wit, goud en zilver. 

Witte pennen
Ik vond het wel even een zoektocht naar echt goede witte pennen waarmee je kan handletteren op zwart, maar heb een aantal geschikte gevonden. Ik merk zelf dat het fijn is als de witte pen een mooie dekking heeft en wat mij betreft voldoen de volgende witte fineliners daaraan:
➤ Uni-ball roller signo wit in de maten 045mm en 065mm
➤ Edding witte krijtmarkers in veel verschillende maten
➤ Sakura witte gelpennen

Uni-ball signo wit kopen? Klik hier! Edding witte krijtmarkers kopen? Klik hier!                Sakura Witte gelpennen kopen? Klik hier!
Uni-ball roller signo wit Edding witte krijtmarkers Sakura witte gelpennen


Gouden en zilveren pennen
Mooie gouden en zilveren pennen om te handletteren op zwart zijn ook een echte must have! Hieronder een paar mooie exemplaren!
➤ Sakura gelpennen goud en zilver in glans en metallic
➤ Sakura goud en zilver touch Calligrapher
➤ Pilot gouden en zilveren gelpennen

          Gelpennen Goud, Wit Zilver     Sakura Touch Calligrapher.jpg    Pilot gelpennen goud.jpg  
Sakura gelpennen Sakura touch Calligrapher       Pilot gelpennen

 

Workshop handletteren op zwart!
Wil je het eens in het echt uit proberen, reserveer dan een workshop handletteren! 
De workshop handlettering is te reserveren op maandag tm vrijdag avond en zaterdag overdag. Kosten zijn €17,50 pp (min. 4 pers.) Locatie in Nunspeet of een eigen gekozen locatie. Neem contact op via handletteringenzo@gmail.com of via het contactformulier.

© 2016 - 2023 handlettering-enzo.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel